Διάλογος χωρίς Σύνορα
8 Απριλίου 2014
Η ΡΕΕ στο συνέδριο της IDEA στο Άμστερνταμ
30 Μαρτίου 2015

Η Ρητορική Εταιρεία στο European Youth Fair

Η Ρητορική Εταιρεία εκπροσωπήθηκε στο European Youth Fair που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Κάθε Νοέμβριο, το ετήσιο Συμβούλιο των Μελών του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, της οργάνωσης δηλαδή που θεσμικά αντιπροσωπεύει τις ευρωπαϊκές ΜΚΟ νέων καθώς και τα Εθνικά Συμβούλια Νεολαίας, φιλοξενείται στην πόλη που είναι η επικείμενη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας. Αυτή τη χρονιά το Συμβούλιο Μελών πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 21 -24 Νοέμβρη.

Η Θεσσαλονίκη- Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 (ΘΕΠΝ 2014) αποφάσισε γι’ αυτές τις ημέρες να καινοτομήσει και να αναπτύξει μια σειρά επιπλέον ανοικτών δραστηριοτήτων για τα μέλη του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας αλλά και για τους νέους της πόλης.

Μια από αυτές τις δραστηριότητες είναι η Ευρωπαϊκή Έκθεση Οργανώσεων Νεολαίας – European Youth Fair, η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013, στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν παρευρέθηκαν Ευρωπαϊκές Εθελοντικές Οργανώσεις αλλά και πολλές Ελληνικές. Επιπρόσθετα, στο πρόγραμμα της Έκθεσης περιλαμβάνονταν και εξειδικευμένες ενημερωτικές συζητήσεις για τους νέους, όπως η ενημέρωση για το «ERASMUS+» αλλά και για άλλες πρωτοβουλίες σε θέματα Νεολαίας.

Κατά τη διάρκεια του Youth Fair τα μέλη της Ρητορικής Εταιρείας ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για το έργο και τα σχέδιά της, ενώ συζήτησε την πιθανότητα νέων διεθνών και εγχώριων δραστηριοτήτων με τις Ευρωπαϊκές μη κυβερνητικές οργανώσεις που συμμετείχαν στο Fair.